Welke buitenband moet ik hebben?

Gepubliceerd op 19 februari 2019 13:16

Inleiding

Welke buitenband moet ik hebben? Dat is een vraag die veel voorkomt. En terecht er zijn ontelbaar veel keuzes in buitenbanden. In deze blog leggen we uit wat het is en welke band voor u geschikt is. Om het iets makkelijker te maken hebben wij, Fietsenmaker Jonne, 3 buitenbanden die wij leveren. Dan wordt de keus al een stuk makkelijker en bij ons ook nog is zeer voordelig!

Wat is anti-lek?

Een buitenband bestaat uit meerdere lagen en sommige banden hebben een extra anti-lek laag. De naam zegt het al, maar dat is om er voor te zorgen dat je band minder snel lek gaat. Als je een spijker in je band krijgt zal je band altijd lek blijven gaan, maar met een anti-lek laag gaat de kans dat je band lek gaat met een stukje glas aanzienlijk naar beneden. Als je veel fietst is het zeker handig om dat te hebben! Hieronder zullen we een omschrijving geven van de banden die wij leveren en waar u de keus uit heeft.

Cst basic (geen anti-lek)

Het komt je vast bekend voor: kinderen en studenten die elke dag heen en weer fietsen naar school. Daar hoort natuurlijk een goede fietsband bij. Onze Basic is een prima keus. Het is een voordelige band met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Een instapmodel zonder anti-lek, maar wel van een prima niveau.

Cst sensamo allround (middel anti-lek)

Als je op zoek bent naar een veelzijdige, betrouwbare fietsband, dan is onze Allround iets voor jou. Een profiel voor meerdere ondergronden, goede lekbescherming en geschikt voor e-bikes: deze band heeft het allemaal. Hiermee ben je verzekerd van een fijne rit. Zelfs als je af en toe offroad wilt rijden.

Cst xpedium Ampero (hoge anti-lek)

De Xpedium Ampero is simpelweg de beste keus voor e-bikes en mensen die veel op de fiets zitten. Onderdeel van onze Xpediumserie, en dus een state of the art band. Hij heeft een sterk karkas met en een betrouwbare anti-leklaag. Daarnaast is het rubber speciaal ontwikkeld door autobandenengineers – slijtvast en perfect om snel door de bocht te gaan. Natuurlijk is hij ook goedgekeurd voor e-bikes die tot 50 km/u rijden. Precies wat je mag verwachten van een CST e-bikeband.

Conclusie

Met deze drie banden is er genoeg keus. Mocht u nog vragen hebben dan kan u altijd even contact met ons opnemen. Ook als u een van deze banden op uw fiets wil kan u ons even berichten en dan maken we een afspraak! Prijzen van de deze banden zijn te vinden onder het kopje reparaties.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.